Påske

Påsken er den viktigste kristne høytiden, selv om mange ofte tror det er julen, som er det. Men påsken er den tiden der man feirer minnet om Jesu oppstandelse fra de døde, og det er en av de største begivenheter i Jesu liv og derfor, at denne høytiden er så viktig. Vi feirer påsken med kirke, sjokolade egg og påskefrokoster, og påsken er den tiden der vi kan kose os med familie og venner og la barna lete etter sjokolade egg i hagen, som påskeharen har gjømt for dem.

Det er faktisk mange tradisjoner og skikke knyttet til påsken, og foruten kirkegang har vi tradisjon for å dra på skiferie i påskeferien med familien eller vennene, for ferien til påske er lang, og det skal utnyttes. Om vi blir hjemme og feirer påske i Norge, så bruker vi ofte gå på konserter eller andre påskearrangementer. Vi spiser godt på påsken, og ikke som i gamle dager under den ”stille uke”, der man fastet uken fra og med palmesøndag til og med påskeaften.

Moderne eller tradisjonell påske

Men i den moderne påske er mat blitt en sentral del av påskefeiringen, og mange vil faktisk ha tradisjonell julemat i påsken, så man finner mange familier spise både ribbe og pinnekjøtt i påsken, og foruten svinekjøtt og lammekjøtt (påskelam) og julemat har appelsiner og sjokolade en utrolig stor rolle i påsken. Sjokolade er det som eggene er gjord av, og som påskeharen skjuler for barna i hagen. Noen familier liker å dresse seg opp som påskeharen, så barna kan se med egne øyer, att han er sann. Noen vil også bare komme på påskebesøk i påskehare kostyme og selv gi barna ett sjokolade egg.

Hva du foretrekker er helt opp til deg, men du har i hvert fald muligheten for å finne et påskehare kostyme på festli.no sin nettbutikk. Her finner du også en masse påske artikler og pynt til en herlig påskefeiring. Sjekk nettbutikken ut og finn masser av inspirasjon. God påske!