Jul

Jul betyr glede eller jubel, og det er vanskelig ikke å glede seg over denne hjertenes fest, som man hele desembermåned forbereder seg på at gjøre til den beste dag i vinteren. Her samles familier, venner, nære og kjære eller fremmede om et av de mest kaloriholdige, men lekreste måltider i hele året og spiser sammen til sang, avslapning og dans rundt et pyntet juletre. Deretter gir man hverandre gaver, og noen ganger kommer selveste julenissen med hvitt skjegg og rødt outfit på besøk og gir gaver til de snille barn.

Den røde fargen er ikke bare forbeholdt julenissen, faktisk er det en av de viktigste julefarger, og det er ofte den farge kjole som damer tar på seg juleaften, og duken på bordet bruker også være rød slik at julepynten ofte består av røde hjerter. Man kan også ha på seg en kul nisselue, som selvfølgelig også er rød. Den varmer ørene og fremhever den indre ”christmas spirit”, og derfor er den også grei at gå rundt med hele desember måned.

Mange måter å feire jul på

Det er selvfølgelig mange forskjellige måter at feire julen på. Noen går i kirke, andre blir hjemme eller drar på skiferie. Men det viktigste er, at man bruker tiden i julen sammen med noen, som man er glad i, eller noen, som gjør en glad selv. Julen handler om å gi, ikke bare julegaver, men også kjærlighet og oppmerksomhet. Kjærlighet kan gis på mange måter, og en av dem er at by dine nærmeste på fin julemiddag.

Her på festli.no kan du finne alle de jule pynteartikler, som er med til å skape et fantastisk flott dekket og dekorert julebord. Du finner også nisseluer, nissekostymer og julenisse kostymet. Det er herlig for små barn at få besøk av nissen, så om du allerede vett at julefesten din kommer til å ha små gjester er det verdt det at overveie om det også skal være tid til besøk fra julenissen – det bruker som regel alltid være tid til han! Finn masser av inspirasjon til din jul på festli.no sin nettbutikk. God jul.